Ervaringen

Kris, MBO, individueel studiekeuzetraject

‘” Het was een leerzaam traject waarin ik meer oer mezelf ben te weten gekomen en het heeft me helpen ontdekken wat mijn kwaliteiten zijn.”

Floor, 6 vwo, individueel studiekeuzetraject

“Het programma was voor mij ontzettend leerzaam. Ik wist echt niet meer wat mij motiveerde, zeker op de lange termijn en welke opleiding ik wilde gaan doen. De gesprekken waren direct heel comfortabel voor mij. En er werd echt goed de tijd genomen om dingen te analyseren en te begrijpen. Het hele proces voelde heel fijn en ik ben blij met de uitkomst. “

Fabienne, havo en 1e jaar HBO, individueel studiekeuzetraject

“Ik vond het proces erg nuttig. Het geeft een duidelijk beeld van wie je bent en waar je geïnteresseerd in bent. Ik heb kunnen vinden welke studie ik wilde gaan doen met de goede hulp van Monique.”

Gijs, vwo en 1 jaar universiteit, individueel studiekeuzetraject

“Ik vond het een fijn en comfortabel traject om te volgen. Ik heb hier dan ook zonder het eerder te hebben geweten toch nieuwe persoonlijke kenmerken kunnen ontdekken die ik nu zeker in mezelf terugzie. Deze hebben een mooi verband gelegd met bepaalde studies waar ik nu met meer motivatie op onderzoek mee kan gaan.”

Kai, 6 vwo, individueel studiekeuzetraject

Ik vond het traject erg leuk! Je wordt ondersteund door een fijne coach. Bij een aantal opdrachten zag ik aan het begin het nut er niet van in, maar als wij deze later gingen evalueren snapte ik de bedoeling erachter.

Maikel, havo en 1e jaar HBO, studiekeuzetraject

“Dit traject heeft mij heel goed geholpen. Tijdens het traject werd ik onzeker omdat ik niet wist of het tot iets ging leiden maar ik ben zeer tevreden met het resultaat.”

Casper, havo en 1e jaar HBO, studiekeuzetraject

“Wat ik vooral heb geleerd van dit traject, is dat een baan kiezen veel meer inhoudt dan alleen maar geld verdienen.  Het bepaalt een groot gedeelte van het genot in het leven. Je werkt immers een zeer groot gedeelte van je leven en daarom is het belangrijk om veel passie te hebben voor je werk en zegt je perfecte baan veel over wie je zelf bent en waar jij geluk uithaalt. Plezier in je werk hebben is het allerbelangrijkst.” 

Jelle, 2e jaars rechtenstudent,  coachingstraject

“Het coachingstraject van Monique werkt voor mij ontzettend goed. Door het traject ben ik me veel bewuster geworden van mijn sterke kanten/drijfveren, waardoor ik veel meer uit mezelf haal dan wanneer deze hulp niet had gehad omdat ik nu een stuk meer zelfvertrouwen en zelfkennis heb.”

Ruben, atheneum,  individueel studiekeuzetraject

“Ik vond het traject heel duidelijk en leuk omdat je dingen over jezelf te weten komt en er was een hele ontspannen sfeer.”

Sil, havo en 1e jaar HBO, individueel studiekeuzetraject

“Ik heb veel over mezelf geleerd in de 2 trajectdagen en vond het heel interessant om dingen over mezelf terug te horen. Doorat ik zo’n uitgedachte keuze heb gemaakt geeft het me extra zelfvertrouwen om mijn studie goed af te ronden.” 

Rosan, 6 vwo, individueel studiekeuzetraject

“Ik vond het traject erg inspirerend en leerzaam. Op een leuke en relatief simpele manier kom je veel over jezelf te weten. Iets waar je de rest van je leven veel aan kunt hebben. Hierbij word je heel goed ondersteund. Ik weet nu waar mijn interesses, motivatie en talenten liggen. Super bedankt!” 

Jelle, havo en 1e jaar HBO, individueel studiekeuzetraject

“Dit traject heeft mij erg geholpen om te zoeken naar wie ik ben en wat ik leuk vind, door dieper in te gaan op mijn interesses. Op deze manier kon ik makkelijk een studie vinden die bij me past.”

Xander, havo en 1e jaar HBO, individueel studiekeuzetraject

“Het programma heeft mij laten zien wat ik daadwerkelijk leuk vind om te doen. En waar mijn persoonlijke interesses liggen. Deze inzichten hebben ervoor gezorgd dat ik nu een studie heb gevonden die bij mij past.”

Finn, gymnasium, individueel studiekeuzetraject

“Ik ben hartstikke tevreden met hoe we te werk gegaan zijn en de resultaten die eruit zijn gekomen. Ik sta nu sterker achter mijn studiekeuze.”

Sigrid, moeder van Milou                                                                                      

Na een zoektocht van bijna 2 jaar van  vele scholen/open dagen te hebben bezocht en het nog niet weten heeft Milou op advies van de decaan het studie keuze traject “bewust studie kiezen” bij jou gevolgd. Wij hadden ervoor gekozen om het traject in twee dagdelen te volgen. Het was fijn dat het verspreid kon worden over 2 zaterdagen. Alle info en opdrachten op een dag zou wat veel geweest zijn. Dit was zeer verhelderend en het heeft Milou echt geholpen een keuze te kunnen maken.”

Milou en wij hebben het als zeer positief ervaren, jouw persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat je je gelijk op je gemak voelt. Ik zou het een ieder van harte aanbevelen wanneer je het echt niet weet om dit traject te volgen. Het is zeer verhelderend en het geeft je nieuwe inzichten waar je zelf niet op zou zijn gekomen.”

Milou, 5 havo, individueel studiekeuzetraject

“Ik heb het als zeer positief ervaren en ben blij dat ik dit traject gevolgd heb. Het heeft mij echt geholpen om een keuze te maken. Bedankt voor het helpen maken van mijn studie keuze.”

Dani, mbo, individueel loopbaantraject                                                              

“Ik heb een loopbaantraject bij Monique gevolgd en ik vond het een goed programma. Ik heb nieuwe dingen over mezelf geleerd en ik kan nu makkelijker keuzes maken.”

Tim, Havo en 1e jaar IVA Driebergen, individueel loopbaantraject

Mijn mening over dit loopbaantraject is dat je door middel van de vragen van Monique echt aan het denken word gezet over jezelf op een hele positieve manier. Je ontdekt kanten van jezelf die je eerst eigenlijk helemaal niet zo opvielen. Het programma was voor mij zeer leerzaam juist omdat je nieuwe dingen ontdekt over jezelf. Het motivatiekompas was voor mij spot-on, er kon niets bij of af, echt helemaal precies de weerspiegeling van mezelf.”

De suggestie die ik voor jou heb Monique, blijf zo doorgaan want ik zie echt dat je passie hebt voor hetgeen waarmee je bezig bent en mensen heel erg goed helpt.”

Astrid, moeder van Maurits

“Dankjewel voor de begeleiding van Maurits in zijn studiekeuzetraject. Hij heeft het als zeer prettig ervaren in een ongedwongen sfeer. Wij als ouders vonden het fijn dat je zo snel tijd voor hem kon vrijmaken en merken dat de stress rondom de studiekeuze weer is afgenomen. Uiteraard hopen we dat deze keuze definitief zal zijn!”

Maurits,  1e jaar HBO, individueel studiekeuzetraject

“Ik heb het programma als prettig en zeer nuttig ervaren. Het heeft mij zeer goed geholpen in mijn studiekeuze.”

Job, 3e jaar gymnasium, individueel profielkeuzetraject

“Ik vond dat het profielkeuzetraject me erg geholpen heeft. Eerst wist ik niet wat ik wilde met mijn toekomst. Maar nu weet ik waar mijn interesses liggen. Ik kan me nu focussen en ik heb een doel waar ik naar toe wil. Ik ben gemotiveerd om dit nieuwe schooljaar te starten.”

Jelle, 1e jaar HBO, individueel studiekeuzetraject

“Het traject vond ik heel fijn, super veel aandacht en over alles wel nagedacht. En het resultaat is dat ik nu met heel veel vertrouwen aan de juiste studie begin.  Nogmaals heel erg bedankt daarvoor.” 

Carin, moeder van Suus, 5 havo, individueel studiekeuzetraject

“Ik merk aan Suus dat ze nu veel sterker achter haar keuze staat en weet dat ze andere opleidingen, waardoor al die twijfel, helemaal kan laten varen. Heel erg blij mee.” 

Niels, 5 havo, individueel studiekeuzetraject

“Ik weet nu zeker dat ik wil gaan studeren aan de universiteit en ik ben nu extra gemotiveerd om naar het VWO te gaan.”

Gijs, 5 havo, individueel studiekeuzetraject

“Ik heb ontdekt dat ik perfectionistisch ben in de dingen die ik graag doe. Ik vond het prettig werken en het was goed om aan de hand van levensgebeurtenissen te kijken welke studie bij mij past.” 

Noah, 5 havo, individueel studiekeuzetraject

“Voor het programma was ik onzeker over mijn studiekeuze. Ik heb meer zekerheid gekregen over de gekozen studie en ik kan dit nu goed onderbouwen omdat ik weet waar mijn krachten liggen.”