Studiekeuzetraject

Hoe verloopt het traject?

Het individuele traject bestaat uit minimaal vijf één-op-één gesprekken. Kies je voor het groepstraject, dan ben je met maximaal vier personen drie dagdelen intensief bezig en heb je een afsluitend individueel gesprek. Je kunt er ook voor kiezen om een individueel profiel/studiekeuzetraject in 1 dag of 2 dagdelen te volgen. De gesprekken vinden plaats in Overasselt. Een groepstraject kan ook op een andere locatie plaatsvinden. Gedeeltelijke begeleiding via Skype is ook mogelijk.

Ieder mens beschikt over verschillende talenten. De kunst is om ze te ontdekken en ze daarna optimaal in te zetten in je loopbaan. Je talent ontdek je echter door je te focussen op jezelf en te kijken wat je het beste kunt en waar je blij van wordt.

In deel 1 gaan we ontdekken wie je bent, wat je in beweging zet, wat je wilt en wat je kan. Wat zijn jouw talenten en wat geeft jouw plezier? Je schrijft actieverhalen over de activiteiten die jij goed én met plezier doet of gedaan hebt. Deze verhalen leveren veel informatie op. Samen analyseren we hieruit vijf elementen die jouw persoonlijke motivatiekompas® vormen:
1. Met welke onderwerpen ben je graag bezig?
2. Onder welke omstandigheden werk je graag?
3. Welke vaardigheden gebruik je bij voorkeur?
4. Hoe werk je graag samen met anderen/leidinggevende?
5. Wat motiveert jou altijd?

Je gaat jouw motivatiekompas® persoonlijk maken. Je gaat omschrijven wat je graag doet en waar je goed in bent.

In het tweede deel gaan we onderzoeken welke beroeps- en studierichtingen bij jou passen. Een voordeel van eerst een beroepsrichting kiezen is dat je een groter doel hebt dan alleen je diploma halen. Als je dan vakken tegenkomt die niet zo leuk zijn dan denk je niet: ‘Ik heb verkeerd gekozen’ maar overwin je de obstakels omdat je je doel wilt bereiken.  Daarna nemen we alle uitkomsten, de beroeps- en studiekeuzemogelijkheden door en we maken een actieplan waarin staat welke stappen jij de komende tijd gaat zetten om tot een definitieve studiekeuze te komen.

Na afloop krijg je een uitgebreid rapport mee!

Het tarief voor scholieren/studenten met uitgebreid schriftelijk rapport bedraagt:
Profielkeuze/Studiekeuze in 2 dagdelen (of 1 dag)            € 495,00
Groepstraject (3 dagdelen max 4 personen)                       € 495,00
Traject uitgebreid individueel (5-6 bijeenkomsten)            € 650,00

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of voor een oriënterend gesprek: bettonviel@kpnmail.nl of 06 11185340