Zekerheid en avontuur!

Het was een zonnige dag in juni toen Floor haar VWO-diploma in handen kreeg. Ze had besloten een tussenjaar te nemen om zo haar zoektocht naar een passende studie te starten en een mooie reis naar Azië te gaan maken. 

Floor was al wel een beetje georiënteerd maar ze merkte dat ze vastliep. Tijdens de open dagen kreeg ze bij geen enkel praatje het idee dat er een studie was die echt bij haar paste. Ze meldde zich bij mij aan en begon aan een reis van zelfontdekking. 

Tijdens de gesprekken deelde Floor haar twijfels. “Ik wist echt niet meer wat mij motiveerde, zeker op de lange termijn en welke opleiding ik wilde gaan doen,” vertelde ze. 

Gedurende het programma werden verschillende methoden en tools gebruikt om Floors sterke punten, interesses en waarden te identificeren. Samen analyseerden we haar persoonlijkheid en ontdekte we verborgen passies die ze eerder over het hoofd had gezien. Het proces was intensief, maar Floor voelde dat er eindelijk structuur kwam in haar zoektocht.

“De gesprekken waren direct heel comfortabel voor mij,” zei Floor, terugkijkend op het programma. “En er werd echt goed de tijd genomen om dingen te analyseren en te begrijpen.” Ze waardeerde de grondige aanpak en voelde zich gesteund in elke stap van het proces. Het traject hielp Floor om helderheid te krijgen over haar doelen en haar toekomst.

Uiteindelijk resulteerde het studiekeuze-traject in een weloverwogen keuze voor een studie die perfect bij haar paste. Floor voelde een hernieuwde motivatie en was blij met de uitkomst van haar zoektocht. Het tussenjaar dat ze had genomen, werd niet alleen een tijd van bezinning, maar ook een periode van groei en zelfontdekking.

Floor heeft zich inmiddels aangemeld voor de studie communicatie- en informatiewetenschappen en ze kan vanaf januari met een gerust hart aan haar droomreis naar Azië beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *